Son Haberler
Anasayfa / Genel / Ayşe Tolga Kimdir? Biyografisi ve Hayatı

Ayşe Tolga Kimdir? Biyografisi ve Hayatı

Ayşe Tolga KimdirAyşe Tolga 9 Haziran 1973, İstanbul Doğumlu, Türk dizi ve sinema oyuncusudur.Ayşe Tolga Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu. Sahne ve görsel sanatlar, reklam konularında ek eğitim programlarına katıldı. Moda, sağlık, spor, sanat ve kültür konularında yaşam biçimi programları yapımcı ve sunucusu. “Life-style” alanında moda ve diyet konulu reklam çalışmalarında yaratıcı yönetmen ve oyuncu olarak görev alıyor; çeşitli reklam ajanslarına danışmanlık yapıyor. 1994-1996 yılları arasında rol aldığı Şehnaz Tango dizisiyle tanınır. Ayrıca Ezel Akay’ın yönettiği Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filminde Nilüfer Hatun’u canlandırmıştır.

Filmografi
80’ler – 2012 (Gülden)
Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? – 2005 (Nilüfer Hatun)
Efsane – 2002 (Müge)
Beşik Kertmesi – 2002 (Yağmur)
Çifte Bela – 2001 (Fatmagül)
Ayrılsak da Beraberiz – 2002 / 2004 (Berna)
Çarli İş Başında – 2000 / 2001 (Pamuk)
Ah Bir Zengin Olsam – 1999 (Ceren)
Aşkın Dağlarda Gezer – 1999 / 2000 (Selvi)
Şehnaz Tango – 1994 / 1996 (Nurşen)

Hakkında UkaLa

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>