Son Haberler
Anasayfa / Magazin / Ünlüler / Ebru Gündeş Resimleri Ve Hayatı

Ebru Gündeş Resimleri Ve Hayatı

Özgeçmişi
Konfeksiyon işçisi iken Neşe Demirkat ile tanışan Gündeş, Koral Sarıtaş ile Selçuk Tekay’in bulunduğu Marş Müzik Yapım ile anlaşır. Gündeş, albüm hazırlıklarına başlamadan önce Emel Sayın´a vokalistlik yapmıştır.

Müzikal Kariyeri
1993-1996 arası
1993 yılında ‘Tanrı Misafiri’ adlı ilk albümü piyasaya çıkar. Selçuk Tekay´ın prodüktörlüğünü, Özkan Turgay´ın aranjörlüğünü yaptığı albümde Gündeş, ilk albümünde milyonluk satış rakamına ulaşır.

Ebru Gündeş, ilk albümün ardından hemen ikinci albümün hazırlıklarına başlar ve ertesi yıl ‘Tatlı Bela’ yayınlanır. Genç sanatçı, ‘Tatlı Bela’da bu sefer ağırlıklı olarak slow ve romantik parçalar seslendirir. Bu albümle Gündeş, 1995 yılında 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri´nde ‘En İyi Kadın TSM Sanatçısı’ ödülünü alır.

‘Ben Daha Büyümedim’ adlı üçüncü albümü 1995 yılında çıkar. Albüm, ‘Fırtınalar’ adlı ilk hitiyle ses getirirken Gündeş, ‘Ben Daha Büyümedim’ ve ‘Çok mu Gördünüz’ adlı parçalarla eleştirilere sitem eder. Bu albüm, Ebru Gündeş´in müzik hayatında Serdar Ortaç´la olan birlikteliğin de başlangıcı olur. Ebru Gündeş, 1996’da 2. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde TSM En İyi Kadın sanatçı ödülü ve Yılın En İyi Şarkısı ödülünü alarak geceye damgasını vurur.

‘Kurtlar Sofrası’ adlı dördüncü albümü 1996 tarihinde çıkar. Bu arada oyunculuk tekliflerini de değerlendiren Ebru Gündeş, albümlerinin ismini taşıyan televizyon dizilerinde başrol alır.

1998-2000 arası
İki yıllık bir aranın ardından 1998 yılında ‘Sen Allahın Bir Lütfusun’ adlı albümü müzik marketlerdeki yerini alır. Albüm, Selçuk Tekay´ın yanında Kerem Ökten´in yönetmenliği ve aranjörlüğünde gerçekleşir. Albümle aynı adı taşıyan parça, Sen Allahın Bir Lütfusun, başta 1998 yılının ödüllerini verildiği 5. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde TSM En İyi Kadın sanatçı ödülünü Ebru Gündeş’e 4. ve son kez kazandırmakla beraber, yine aynı ödül töreninde yılın en iyi şarkısı ödülüne aday gösterilir. ‘Sen Allahın Bir Lütfusun’ albümünde on iki şarkı yer alır.

Ebru Gündeş 2000 yılında hayranlarının karşısına yepyeni bir albümle çıktı. ‘Dön Ne Olur’ adını taşıyan bu albümünün stüdyodaki tanıtımı sırasında , basın mensupları önünde beyin kanaması geçiren 25 yaşındaki Ebru Gündeş, bir süre hastanede kaldıktan sonra, uzun bir süre de dinlenerek hayranlarından uzak kaldı. Ebru Gündeş´in ‘Dön Ne Olur’ albümü milyon barajını geçerek büyük bir rekora imza attı[kaynak belirtilmeli]. Tarık Ağansoy´un düzenlemelerini yaptığı albümde, genç söz yazarı ve bestecilerin de parçaları bulunuyor. Sezgin Büyük, Altan Çetin, Sinan Özşeker, Ertuğrul Polat, Hakkı Yalçın´ın yanı sıra Sezen Aksu´nun unutulmaz ‘Hata’ parçası da albümde yer alıyor.

Uzun bir süre dinlenme döneminin ardından, ilk konserini 11 Mart 2000 gecesi Bostancı Gösteri Merkezi´nde veren Ebru Gündeş, konserin tüm gelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı Hastanesi Reanimasyon Kliniği´ne bağışladı.
Diskografi
1993: Tanrı Misafiri
1994: Tatlı Bela
1995: Ben daha Büyümedim
1996: Kurtlar Sofrası
1998: Sen Allah’ın Bir Lutfusun
1999: Dön Ne Olur
2001: Ahdım Olsun
2003: Şahane
2004: Bize de Bu Yakışır
2006: Kaçak
2008: Evet

Oyuncu Olarak
Yıl Yapım Rol Notlar
1993 Tanrı Misafiri Elif Altan Oyuncu
1995 Fırtınalar Ebru Gündeş Oyuncu
1997 Deli Divane Ebru Oyuncu
1999 Sen Allahın Bir Lütfusun Ebru Oyuncu
2006 İmkansız Aşk Ece Güneş Oyuncu

Hakkında UkaLa

Bir yorum

  1. mman iraniam amma seize chokh saveuorom

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>